Kussengevecht dag

Wanneer is het kussengevecht dag?

Iedere eerste zaterdag van April is het internationale kussengevecht dag!

Kunt u het zich inbeelden? Zo hard slaan als u kan zonder iemand écht pijn te doen, terwijl de donsveren u om de oren vliegen. Dat is zo’n beetje wat International Pillow Fight Day is.

In meerdere landen gaan op de eerste zaterdag van april, bij elkaar tienduizenden mensen elkaar met kussens te lijf, onder meer in Londen, Parijs, Berlijn en New York.

Volgens de organisatie zijn er op meer dan honderd plekken in de wereld massale kussengevechten gehouden.

 

Wat is Internation Pillow Fight Day? 


Op 4 april 2005 vestigden studenten in Groningen een wereldrecord kussengevecht door met 2997 mensen drie minuten lang te vechten op de Grote Markt.
Op 3 april 2010 werd de Internationale Pillow Fight Day op de Dam in Amsterdam gevierd.

Ongeveer zeventig mensen namen aan het kussengevecht deel. Wereldwijd vond een kussengevecht in 152 steden plaats, inclusief Brussel (Place de la Monnaie), Groningen, Maastricht, Rotterdam (Schouwburgplein) en Utrecht.
Na het kussengevecht, dat ongeveer anderhalf uur duurt, worden bezems en vuilniszakken uitgedeeld zodat de deelnemers zelf de meeste rommel kunnen opruimen.INTERNATIONALE DAG VAN HET KUSSENGEVECHT


De Internationale Dag van het Kussengevecht is altijd op de eerste zaterdag van april.
Het wordt tegenwoordig in meer dan 120 steden gehouden. Onder meer in Den Haag, Amsterdam en Brussel, maar ook in Barcelona, Bazel, Berlijn, Bern, Buenos Aires, Dubai, Florence, Hamburg, Hong Kong, Istanbul, Keulen, Londen, Los Angeles, Madrid, Milaan, Orlando, Parijs, Rome, Salzburg, San Francisco, Stockholm, Toulouse en Zurich.


Deze dag kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan, kijk daarom snel bij onze hoofdkussen acties! 


Op onze socials hebben we een leuke actie geplaatst. 

International dag van het kussengevecht. 
We zijn erg benieuwd met wie jij een kussengevecht wilt houden en waarom?
Zet je opmerking in de comments en het origineelste verhaal belonen wij met een heerlijke set nieuwe kussens! Zodat je het gevecht aan kunt gaan ;)